Беше взето решение, за изграждане на машина за изгаряне на боклук,

...
Беше взето решение, за изграждане на машина за изгаряне на боклук,
Коментари Харесай

Председателят на КОС в София: Новата инсталация за изгаряне на боклук ще намали значително замърсяването на въздуха

Беше взето решение, за създаване на машина за изгаряне на отпадък, както и да се вземе заем. Липсата на бистрота е най-големият проблем на Столична община. Всички знаем, че преносната мрежа на Топлофикация губи 18 % единствено в процеса на преместване. Общината не дава никаква информация. Това съобщи общинският консултант от " Глас национален " Венци Мицов.

" Темата е открита от 2012 година. Ще има финансиране, което е обвързано с нашата апаратура. Заемът за инсталацията е общински. Не просто горим отпадъци, с цел да ги изгаряме, а с цел да ги оползотворим енергийно. Стигнали сме до 16 % на обособяване на отпадък за хранилище, сложили сме си 10 % за бъдещето. Всичко друго е обособяване на зелен отпадък и хранителен ", съобщи ръководителят на Комисията по околна среда в СОС Лорита Радева.
" Инсталацията ще е напълно нова мощ, която ще подменя ¼ от мощността и потенциала на Топлоелектрическа централа София. Подмяната води до това, че има доста понижаване на нездравословните излъчвания във въздуха. Предоставяме опция и за нов тип гориво ", разкри Радева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР